İdari Para Cezasına İtiraz Dilekçesi

İdari Para Cezasına İtiraz Dilekçesi
Dilekçeler
İdari Para Cezasına İtiraz Dilekçesi
İdari Para Cezasına İtiraz Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    İdari para cezasına itiraz dilekçesi nedir?

    Bu yazımızda idari para cezasına itiraz dilekçesi hakkında genel bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere kabahatler karşılığında uygulanacak idari yaptırımlar, idari para cezası ve idari tedbirlerden ibarettir. İdari para cezasına itiraz dilekçesi de itiraz yoluna başvuru durumunda hazırlanarak ilgili makama sunulması gereken dilekçedir.

    Kabahatler nedeni ile idari yaptırım kararı vermeye bununla ilgili kanunda açıkça gösterilen idari kurul, makam veya kamu görevlileri yetkilidir. Yasada açık hüküm bulunmayan hallerde ise ilgili kamu kurum ve kuruluşun en üst amiri bu konuda yetkilidir.

    İdari kurul, makam veya kamu görevlileri, yalnızca ilgili kamu kurum ve kuruluşunun görev alanına giren yerlerde işlenen kabahatler nedeni ile idari yaptırım kararı vermeye yetkilidir. 04.12.2004 tarih ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun yer bakımından yetki kuralları, kabahatler açısından da geçerlidir.

    İdari yaptırım tutanağında neler bulunur?

    İdari yaptırım kararı tutanağı metninde;

    • Hakkında idari yaptırım kararı verilen kişinin kimlik ve adresi,
    • İdari yaptırım kararı verilmesini gerektiren kabahat fiili,
    • Bu fiilin işlendiğini ispata yarayacak bütün deliller,
    • Karar tarihi ve kararı veren kamu görevlilerinin kimliği,

    açık bir şekilde yazılır. Tutanak içeriğinde, ayrıca kabahati oluşturan fiil, işlendiği yer ve zaman gösterilerek açıklanır.

    İdari para cezasına itiraz süresi

    Yasa uyarınca, idari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı, kararın tebliği yahut tefhimi tarihinden itibaren en geç on beş gün içerisinde, sulh ceza mahkemesine başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması durumunda idari yaptırım kararı kesinleşir.

    Bu vesile ile mücbir sebebin varlığı halinde itiraza da değinmek gerekir. Mücbir sebep nedeniyle sürenin geçirilmiş olması halinde, ilgili sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde karara karşı başvuruda bulunulabilecektir. Yaplan bu geç başvuru, kararın kesinleşmesini engellememekle birlikte mahkeme, yerine getirmeyi durdurabilir.

    Başvuru nasıl yapılır?

    Başvuru, kişinin bizzat kendisi, kanuni temsilcisi ya da avukatı tarafından sulh ceza hakimliğine verilecek bir dilekçe ile yapılır. Başvuru dilekçesi, iki nüsha olarak verilmelidir. Yapılacak itiraz başvurusuna ilişkin dilekçe içeriğinde;

    • İdari yaptırım kararına ilişkin bilgiler,
    • Karara karşı ileri sürülen deliller,

    açık bir şekilde gösterilir. Dilekçe içeriğinde ayrıca, başvurunun süresinde yapılmasını engelleyen mücbir sebep bulunması durumunda bu sebep de dayanakları ile birlikte gösterilir.

    İdari para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul

    • İdari para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Adli para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Trafik para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • SGK para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Sosyal mesafe para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • TAPDK para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Sahil güvenlik para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Yasadışı bahis para cezasına itiraz dilekçesi avukatı istanbul,

    ile diğer tüm hukuki destek başvurularınız için hukuk ofisimiz 08504201155 şeklindeki iletişim hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki