İdari Gözetim Kararına İtiraz Dilekçesi

İdari Gözetim Kararına İtiraz Dilekçesi
Dilekçeler
İdari Gözetim Kararına İtiraz Dilekçesi
İdari Gözetim Kararına İtiraz Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    İdari gözetim kararına itiraz dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde, idari gözetim kararına itiraz dilekçesi ile ilgili genel açıklamalara yer verilecektir. Bilindiği üzere 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu 57. maddesi uyarınca;

    yasanın 54. maddesi kapsamındaki yabancılar, kolluk güçleri tarafından yakalanmaları durumunda, haklarında karar verilmek üzere derhal valiliğe bildirimde bulunulur. Bu kişilerden, hakkında sınır dışı etme kararı verilmesi gerektiği değerlendirilen kişiler hakkında, sınır dışı etme kararı valilikçe alınır. Bu konu ile ilgili olarak verilecek karara ilişkin değerlendirme ve karar süresi, yasa uyarınca kırk sekiz saati geçemeyecektir.

    Hakkında sınır dışı etme kararı alınan kişiler arasından;

    Kaçma ve kaybolma riski bulunanlar,

    Türkiye’ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal edenler,

    Sahte veya asılsız belge kullananlar,

    Kabul edilebilir bir mazereti bulunmaksızın Türkiye’den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayanlar,

    Kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar,

    hakkında valilik tarafından idari gözetim kararı verilir veya bu kişilere yasanın 57/A maddesi uyarınca idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilir. Hakkında idari gözetim kararı alınan yabancılar, yakalamayı yapan kolluk birimince geri gönderme merkezlerine kırk sekiz saat içinde götürülür. İşte idari gözetim kararına itiraz dilekçesi bu aşamada gündeme gelebilmektedir.

    İdari gözetim süresi ve bilgilendirme

    Kişilerin geri gönderme merkezlerindeki idari gözetim süresi altı ayı geçemez. Bununla birlikte bu sürenin, sınır dışı etme işlemlerinin yabancının iş birliği yapmaması halinde yahut ülkesi ile ilgili doğru bilgi veya belgeleri vermemesi nedeni ile tamamlanamaması durumunda, en fazla altı ay daha uzatılabilmesi mümkündür.

    İdari gözetim kararı ile ilgili olarak bu uygulamanın devamında zaruret olup olmadığı, valilik tarafından her ay düzenli olarak değerlendirilir. Gerek görüldüğü takdirde, otuz günlük sürenin beklenmemesi söz konusu olabilir. İdari gözetimin devamında zaruret görülmeyen yabancılar açısından idari gözetim derhal sona erer. Bu yabancılara, yasanın 57/A maddesi uyarınca idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilmesi mümkündür.

    • İdari gözetim kararı,
    • İdari gözetim süresinin uzatılması,
    • Ve her ay düzenli olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları,

    gerekçeleri ile birlikte yabancıya, yasal temsilcisi veya avukatına tebliğ edilir. Aynı zamanda, idari gözetim altına alınan kişinin bir avukat tarafından temsil edilmemesi halinde kendisi ya da yasal temsilcisine, buna ilişkin kararın sonucu, itiraz usulleri ve süreleri hakkında bilgilendirme yapılır.

    İtiraz dilekçesi

    İdari gözetim altına alınan kişi, yasal temsilcisi veya avukatı, idari gözetim kararına karşı sulh ceza hakimine başvuruda bulunabilir. Yapılacak başvuru, idari gözetimi durdurmayacaktır. Dilekçenin idareye verilmesi durumunda, dilekçe yetkili sulh ceza hakimine derhal ulaştırılır. Sulh ceza hakimi, başvuruya dair incelemesini beş gün içinde sonuçlandırır. Bu hususta Sulh ceza hakimi tarafından verilecek karar kesindir. İdari gözetim altına alınan kişi, yasal temsilcisi veya avukatı, idari gözetim şartlarının ortadan kalktığı veya değiştiği iddiası ile yeniden sulh ceza hakimine başvuruda bulunabilecektir.

    Uygulanan idari gözetim işlemine karşı yargı yoluna başvuran kişiler arasından, avukatlık ücretlerini karşılama imkanı bulunmayanlara, talepleri durumunda 19/03/1969 tarih ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümlerine göre avukatlık hizmeti sağlanır.

    İdari gözetim altına alınan yabancıların uyruklarının tespit edilmesi amacı ile elektronik ve iletişim cihazları incelenebilir. İnceleme neticesinde elde edilen veriler, buna ilişkin amaç dışında kullanılamaz.

    İdari gözetim kararına itiraz dilekçesi avukatı istanbul

    İdari gözetim kararına itiraz dilekçesi avukatı istanbul ve ilgili konulardaki tüm hukuki destek ve danışmanlık talepleriniz için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki