Aidat Borcunun Ödenmemesi İhtarnamesi

Aidat Borcunun Ödenmemesi İhtarnamesi
Dilekçeler
Aidat Borcunun Ödenmemesi İhtarnamesi
Aidat Borcunun Ödenmemesi İhtarnamesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Aidat borcunun ödenmemesi ihtarnamesi nedir?

    Yazımız içeriğinde aidat borcunun ödenmemesi ihtarnamesi hakkında bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere her türlü hukuki işlemlerde muhatabına;

    • Kanun,
    • Sözleşme,
    • Örf ve adetten,

    doğan hak ve isteklerin yazılı şekilde bildirilmesi yahut haber verilmesi için yapılan işlemlere ihtarname veya ihbarname adı verilmektedir. İhtarname ya da ihbarname işlemleri Noterlik Kanununda ön görülen şekil ve şartlara göre yapılmaktadır. Protesto, ihbarname ve ihtarname göndermek, noterlerin genel olarak yapacakları işler arasında sayılmaktadır. Biz yazımız içeriğinde Kat Mülkiyeti Kanunundan kaynaklanan aidat borcunun ödenmemesi durumunda hazırlanacak ihtarname hakkında açıklamalardan bahsedeceğiz.

    İhtarname içeriğinde neler bulunur?

    1512 sayılı Noterlik Kanunu 106. maddesi uyarınca, her türlü hukuki işlemlere ait ihtarname ve ihbarname içeriğinde;

    • İstemde bulunan ve diğer tarafın ad ve soyadları ile açık adresleri,
    • İhtar ve ihbar konusu,
    • İstemde bulunanın imzası,
    • Tebliğ şerhi, noterin imza ve mühürü ve tarihi (Yazı ve rakam ile),

    bulunur.

    Aidat Ödeme Yükümlülüğü

    634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu 20. maddesi uyarınca kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü bir anlaşma olmadığı müddetçe;

    • Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak,
    • Ana gayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında,

    Katılmakla yükümlüdür.

    Kat maliklerinin, ortak yer yahut tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek ya da kendi bağımsız bölümünün durumu nedeni ile bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınması mümkün değildir.

    Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından;

    • Yönetim planına,
    • 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa,
    • Ve genel hükümlere göre,

    dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat malikinin ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş gecikme tazminatı ödemekle yükümlü olduğu hüküm altına alınmıştır.

    Yukarıda açıklamış olduğumuz giderlere, kat maliklerinden biri yahut onun bağımsız bölümünden herhangi bir suretle faydalanan kişinin, kusurlu bir hareketinin neden olması durumunda, gidere katılanların yapmış oldukları ödemeler için o kat maliki veya gidere sebep olanlara rücu hakları bulunmaktadır.

    Aidat borcunun ödenmemesi ihtarnamesi avukatı istanbul

    Aidat borcunun ödenmemesi ihtarnamesi avukatı istanbul ve diğer tüm hukuki destek taleplerinizle ilgili olarak Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı iletişim hattımızı arayarak ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki