Temyiz Başvuru Dilekçesi

Temyiz Başvuru Dilekçesi
Dilekçeler
Temyiz Başvuru Dilekçesi
Temyiz Başvuru Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Temyiz başvuru dilekçesi

    Yazımız içeriğinde temyiz başvuru dilekçesi hakkında genel bilgilere yer vereceğiz. Bilindiği üzere, Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca Bölge Adliye Mahkemesi ceza dairelerinin bozma haricindeki hükümleri temyiz edilebilmektedir.  Ayrıca hükümden önce verilip hükme esas teşkil eden ya da başkaca kanun yolu öngörülmemiş mahkeme kararlarının da hükümle beraber temyiz olunması mümkündür.

    Temyiz, ancak hükmün hukuka aykırı olması nedenine dayanır. Ceza Muhakemesi Kanununda da bir hukuk kuralının uygulanmaması veya yanlış uygulanmasının hukuka aykırılık olduğu kabul edilmiştir.

    Temyiz eden, hükmün hangi nedenle bozulması talebinde bulunduğunu dilekçe içeriğinde göstermek zorundadır. Temyiz sebebi, ancak hükmün hukuki yönüne ilişkin olabilir.

    Hukuka aykırılık halleri nelerdir?

    5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda hukuka aykırılık halleri tek tek sayılmıştır. Bunlar;

    • Mahkemenin kanuna uygun şekilde teşekkül etmemiş olması,
    • Hakimlik görevini yapmaktan kanun gereğince yasaklanmış olan hakimin hükme katılması,
    • Geçerli şüphe nedeni ile hakkında ret istemi öne sürülmüş olup da bu istem kabul olunmasına rağmen hakimin hükme katılması ya da bu talebin kanuna aykırı olarak reddedilip hakimin hükme katılması hali,
    • Mahkemenin kanuna aykırı şekilde davaya bakmaya kendini görevli veya yetkili görmesi,
    • Cumhuriyet savcısı ya da duruşmada kanunen mutlaka hazır bulunması gereken diğer kişilerin yokluğunda duruşma yapılması hali,
    • Duruşmalı olarak verilen hükümde açıklık kuralının ihlal edilmesi hali,
    • Hükmün CMK 230. maddesi gereğince gerekçeyi içermemesi,
    • Hüküm için önemli olan hususlarda mahkeme kararı ile savunma hakkının sınırlandırılmış olması,
    • Hükmün hukuka aykırı yöntemlerle elde edilen delillere dayanması,

    şeklindedir.

    Temyiz başvuru dilekçesi süresi nedir, nereye verilir?

    Temyiz istemi, hükmün açıklanmasından itibaren on beş gün içinde hükmü veren mahkemeye bir dilekçe verilmesi ya da zabıt katibine bir beyanda bulunulması suretiyle yapılır. Beyanda bulunulması halinde beyan tutanağa geçirilir ve tutanak hakime onaylattırılır. Tutuklu bulunan sanık hakkında CMK 263. maddesi hükmü saklıdır.

    Hükmün, temyiz yoluna başvurma hakkı olanların yokluğunda açıklanmış olması halinde süre, tebliğ tarihinden başlar.

    Temyiz başvuru dilekçesi avukatı istanbul

    Temyiz başvuru dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek taleplerinizle ilgili olarak Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ait 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki