Erişimin Engellenmesi Dilekçesi

Erişimin Engellenmesi Dilekçesi
Dilekçeler
Erişimin Engellenmesi Dilekçesi
Erişimin Engellenmesi Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Erişimin engellenmesi dilekçesi nedir?

    Erişimin engellenmesi dilekçesi, 5651 sayılı yasa uyarınca;

    • Alan adından erişimin engellenmesi,
    • IP adresinden erişimin engellenmesi,
    • İçeriğe (URL) erişimin engellenmesi,
    • Ve benzeri yöntemler kullanılarak erişimin engellenmesi,

    amacı ile erişimin engellenmesi talepli olarak Sulh Ceza Hakimliklerine yapılacak başvurular için yazılması gereken dilekçedir.

    Erişimin engellenmesine hangi durumlarda karar verilir?

    a) 26/09/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen;

    1) İntihara yönlendirme (md. 84),

    2) Çocukların cinsel istismarı (md. 103, birinci fıkra),

    3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (md 190),

    4) Sağlık için tehlikeli madde temini (md 194),

    5) Müstehcenlik (md 226),

    6) Fuhuş (md 227),

    7) Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama (md 228),

    suçları ile,

    b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar,

    şeklindeki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunması halinde bu yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir. Ayrıca kişilik hakları ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeni ile de erişimin engellenmesi kararı verilmesi mümkündür.

    Erişimin engellenmesi dilekçesi kim tarafından incelenir?

    Erişimin engellenmesi kararı, soruşturma aşamasında hakim, kovuşturma aşamasında ise mahkeme tarafından verilir. Soruşturma aşamasında olsa dahi gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısı tarafından da erişimin engellenmesi kararı verilebilir.

    İnternet üzerinden yapılan yayınlar nedeni ile kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasında olan gerçek ve tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar, içerik sağlayıcısına, içerik sağlayıcısına ulaşamaması durumunda yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi erişimin engellenmesi dilekçesi ile doğrudan sulh ceza hakimine başvurmak suretiyle söz konusu içeriğe erişimin engellenmesi talebinde bulunabilir.

    Erişimin engellenmesi talebi sonrasında ne olur?

    Sulh ceza hakimi, kişilik hakkı ihlali nedeni ile vereceği erişimin engellenmesi kararını uygulamada yalnızca kişilik hakkı ihlalinin gerçekleştiği yayın, kısım, bölüm ile ilgili olarak URL bazında içeriğe erişimin engellenmesi yöntemi ile verir.

    Zorunlu olmadığı sürece internet sitesi üzerinden yapılan yayının tümüne yönelik erişimin engellenmesi kararı verilemez. Bununla birlikte hakimin, URL (ilgili link) adresi belirtilerek içeriğe erişimin engellenmesi yöntemi ile başvuruya konu ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirmesi durumunda, gerekçesini de belirtmek koşulu ile, internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesine de karar verebilir.

    Hakim tarafından verilen karar, gereğinin yerine getirilmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderilir.

    Erişimin engellenmesi dilekçesi avukatı istanbul

    Erişimin engellenmesi dilekçesi avukatı istanbul ve erişimin engellenmesi ile ilgili tüm hukuki destek ve danışmanlık talepleriniz için hukuk ofisimize ait 08504201155 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki