Ödeme Emrine İtiraz Dilekçesi

Ödeme Emrine İtiraz Dilekçesi
Dilekçeler
Ödeme Emrine İtiraz Dilekçesi
Ödeme Emrine İtiraz Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Ödeme emrine itiraz dilekçesi nedir?

    Yazımızda ödeme emrine itiraz dilekçesi hakkında açıklamalara yer vereceğiz. Bilindiği üzere ilamsız icra takibinde ödeme emrine itiraz, ödeme emrinin borçluya tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde;

    • Dilekçe ile,
    • Veya sözlü olarak,

    icra dairesine yapılabilmektedir. Dilekçe ile itiraz edilmesine karar verilmesi halinde ödeme emrine itirazın yapılabilmesi için dilekçe hazırlanması gerekir.

    İtirazın, takibi yapan icra dairesinden bir başka icra dairesine yapılması durumunda bu daire tarafından itirazın gereken masrafın da alınması suretiyle derhal yetkili icra dairesine gönderilmesi gerekmektedir. Alınmayan masraftan ise yasa uyarınca memur şahsen sorumlu olmaktadır.

    Ödeme emrine itirazda usul

    Yapılan icra takibe itiraz edildiği, İcra İflas Kanunu 59. maddesi uyarınca alacaklının yatırmış olduğu avanstan karşılanmak suretiyle üç gün içinde bir muhtıra ile alacaklıya tebliğ edilir.

    İcra takibine itiraz eden borçlunun, itirazın kaldırılması duruşmasında, alacaklının dayandığı senet metninden anlaşılanlar haricindeki itiraz sebeplerini değiştirmesi yahut genişletmesi mümkün değildir.

    Süresi içinde yapılan itiraz icra takibini durdurur. İtirazın süresinde yapılmaması durumunda alacaklının talebi ile icra memuru tarafından takip muamelelerine alacağın tamamı için devam edilmektedir. Borçlunun, borca kısmi olarak (borcun yalnızca bir kısmına) itirazda bulunmuş olması durumunda icra takibine, borçlu tarafından kabul olunan miktar için devam olunur.

    Ödeme emrine gecikmiş itiraz

    Borçlunun kusuru bulunmaksızın itirazına engel bir sebebin varlığı nedeni ile süresi içinde itirazda bulunamamış olması durumunda yasa, paraya çevirme işlemleri bitinceye kadar itirazda bulunulabileceğini düzenlemiştir.

    Bununla birlikte borçlu tarafından;

    • İtiraza engel olan durumun ortadan kalktığı günden itibaren üç gün içerisinde,
    • Gecikmiş itiraz başvurusuna konu mazeretini gösteren delillerle birlikte,
    • Borçlunun haczedilmiş malları paraya çevrilinceye kadar,

    gecikmiş itirazda bulunulmalıdır.

    Ödeme emrine itiraz dilekçesi avukatı istanbul

    • Ödeme emrine itiraz dilekçesi avukatı istanbul,
    • Ve icra iflas hukuku ile ilgili tüm hukuki destek ya da danışmanlık taleplerinizle ilgili olarak

    hukuk ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi iletişim hattı 08504201155 şeklinde olup internet sitemizde bulunan iletişim sekmesinden iletişim formunu doldurarak da hukuki destek talebinde bulunmanız mümkündür.

     

    Önceki
    Sonraki