Vasiyetnamenin İptali Davası Dilekçesi

Vasiyetnamenin İptali Davası Dilekçesi
Dilekçeler
Vasiyetnamenin İptali Davası Dilekçesi
Vasiyetnamenin İptali Davası Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi hakkında açıklamalara yer vereceğiz. Bilindiği üzere daha önceki yazılarımızda da açıkça ifade ettiğimiz üzere resmi vasiyetnameler, iki tanığın katılımı ile resmi memur tarafından düzenlenir.

    Yasa uyarınca resmi memur olarak kabul olunan kişiler, sulh hakimi, noter yahut kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilmektedir. Usulen miras bırakan kişi, arzularını resmi memura bildirir. Bu vesile ile resmi memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için miras bırakan kişiye verir. Ardından vasiyetname, miras bırakan tarafından okunarak imzalanır. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar.

    Vasiyetnameye konulan tarih ve imzadan sonra miras bırakan, vasiyetnameyi okuyarak, içeriğinde yer alanların son arzularını içerdiğini memur huzurunda iki tanığa beyan eder. Tanıklar, bu beyanın kendi önlerinde yapıldığını, miras bırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak yahut yazdırarak altını imzalar. Bununla birlikte yasaya göre vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi vasiyetnamenin zorunlu unsuru değildir.

    Bazı durumlarda ise vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi gündeme gelebilmekte ve vasiyetle ilgili iptali davaları söz konusu olabilmektedir. Yazımız içeriğinde bunun olası sebeplerine yer vereceğiz.

    Vasiyetnamenin iptali davası sebepleri

    Vasiyetnamenin iptali davası sebepleri yasada açıkça belirtilmiştir. Bunlar arasında;

    • Vasiyetnamenin miras bırakan kişinin tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmış olması,
    • Vasiyetnamenin yanılma, aldatma, korkutma yahut zorlama sonucunda yapılmış olması,
    • Vasiyetnamenin içeriğinin, bağlandığı koşullar ya da yüklemelerin hukuka veya ahlaka aykırı olması,
    • Vasiyetnamenin yasada öngörülen şekillere uyulmadan yapılmış olması,

    gibi sebepler yer almaktadır. Açılacak iptal davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati olan mirasçı ya da vasiyet alacaklısı tarafından açılabilir. Yine açılacak davanın vasiyetin tamamı yahut bir kısmının iptaline ilişkin olarak açılması mümkündür.

    İptal davasının ölüme bağlı tasarrufla;

    • Kendilerine,
    • Eşlerine,
    • Veya hısımlarına,

    kazandırma yapılanların tasarrufun düzenlenmesine katılmalarının neden olduğu sakatlığa dayanması halinde tasarrufun tamamı değil, yalnızca bu kazandırmalar iptal edilir.

    Vasiyetnamenin iptali davasında süre

    Yasa uyarınca vasiyetnamenin iptali için dava açma süresi;

    Davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten itibaren bir yıl ve her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyiniyetli davalılara karşı 10 (on) yıl, iyiniyetli olmayan davalılara karşı 20 (yirmi) yıl geçmekle düşer.

    Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi avukatı istanbul

    Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek talepleriniz için hukuk ofisimiz 08504201155 numaralı iletişim hattından iletişim kurabilirsiniz.

     

     

    Önceki
    Sonraki