Vasi Atanması Dilekçesi

Vasi Atanması Dilekçesi
Dilekçeler
Vasi Atanması Dilekçesi
Vasi Atanması Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Vasi atanması dilekçesi nedir, nasıl yazılır?

    Yazımız içeriğinde vasi atanması dilekçesi ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Vesayeti gerektiren haller, Türk Medeni Kanununda açıkça belirlenmiştir. Bu nedenle;

    1 – Küçüklük,

    2 – Akıl hastalığı ya da akıl zayıflığı,

    3 – Savurganlık, alkol ya da uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşam tarzı, kötü yönetim,

    4 – Özgürlüğü bağlayıcı ceza,

    5 – Vesayet altına alınacak kişinin kendi istemi,

    halleri vesayeti gerektiren haller olarak belirlenmiş olup bu nedenle dilekçe yazarak başvuruda bulunulabilir.

    Vasi atanması dilekçesi nereye verilir?

    Vesayet organları, vesayet daireleri ile vasi ve kayyımlardır. Vesayet işlerinde yetki, küçük veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairelerine aittir. Vesayet işlerinde yetkili mahkeme, vesayet altına alınan kişinin yerleşim yerindeki sulh hukuk mahkemesidir.

    Vesayet makamının izni bulunmaksızın vesayet altındaki kişi yerleşim yerini değiştiremez. Yerleşim yerinin değişmesi durumunda yetki, yeni vesayet dairelerine geçer. Bu halde kısıtlama yeni yerleşim yerinde ilan olunur.

    Kimler vasi olabilir?

    Vesayet makamı tarafından bu görevi yapabilecek yetenekte bir ergin kişi vasi olarak atanır. Yasada gereken hallerde, bu görevi birlikte ya da vesayet makamı tarafından belirlenen yetkileri uyarınca ayrı ayrı yerine getirmek üzere birden çok vasi atanabileceği açıklanmıştır.

    Rızaları bulunmadığı müddetçe birden çok kişi vesayeti birlikte yürütmekle görevlendirilemeyecektir.

    Haklı sebepler buna engel olmadığı sürece vesayet makamı, vesayet altına alınacak olan kişinin öncelikle;

    • Eşi,
    • Ya da yakın hısımlarından birini,

    vasilik şartlarına sahip bulunması şartı ile bu göreve atar. Yapılacak olan bu atamada her iki tarafın yerleşim yerlerinin birbirine olan yakınlığı ve kişisel ilişkiler göz önünde bulundurulur.

    Haklı sebepler engel olmadığı sürece, vasiliğe, vesayet altına alınacak olan kişinin ya da anne veya babasının gösterdiği kimse atanır.

    Vasiliği kabul yükümlülüğü

    Yasa uyarınca vesayet altına alınan kişinin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlüdür. Aile meclisince atanma durumunda vasiliği kabul yükümlülüğü yoktur.

    Vasi atanması dilekçesi avukatı istanbul

    Vasi atanması dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek talepleriniz ile ilgili olarak Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 iletişim hattımızdan hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.

     

     

    Önceki
    Sonraki