Nafakanın Artırılması Dilekçesi

Nafakanın Artırılması Dilekçesi
Dilekçeler
Nafakanın Artırılması Dilekçesi
Nafakanın Artırılması Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Nafakanın artırılması dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde nafakanın artırılması dilekçesi hakkında genel bilgilere yer verilecektir. Bilindiği üzere, Türk Medeni Kanunu 329. maddesi uyarınca küçüğe fiilen bakan anne ya da baba, diğerine karşı çocuk adına nafaka davası açabilir. Yasa uyarınca ayırt etme gücüne sahip olmayan küçük için açılacak nafaka davası, küçüğe atanacak kayyım veya vasi tarafından da açılabilmektedir. Ayrıca ayırt etme gücüne sahip olan küçük de nafaka davası açabilmektedir.

    Uygulamada ise nafaka artırım talepli davalar, çocuklara velayeten velayet hakkına sahip bulunan anne ya da baba tarafından açılmaktadır. Nitekim çocuğun yaşının büyümesi, gelişen şartlar ve ihtiyaçlar, nafaka artırım miktarının önceden belirlenmediği durumlarda sorun olabilmektedir. İşte bu nedenle hazırlanacak dilekçe ile mahkemelere başvuruda bulunularak mevcut nafaka miktarının artırılmasına karar verilmesi talep olunmaktadır.

    Nafakanın artırılması dilekçesi nasıl hazırlanır?

    Diğer dava dilekçelerinde olduğu gibi, nafakanın artırılması dilekçesi de kanunun bu hususta aradığı şartlara uygun bulunmalıdır. Aksi halde, dava dilekçesindeki eksikliklerin giderilmesi amacıyla tarafından davacıya verilecek bir haftalık kesin süre içerisinde bu eksikliğin tamamlanmaması, davanın açılmamış sayılması nedenidir.

    Bu nedenle hazırlanacak dava dilekçesi, yasanın aradığı şartları taşımalıdır. Peki dava dilekçesinde hangi bilgiler bulunmalıdır. Bu soruyu Hukuk Muhakemeleri Kanunu 119. maddesi cevaplandırmaktadır. Buna göre mahkemeye sunulacak dava dilekçesinde;

    • Dava dilekçesinin sunulacağı mahkemenin adı,
    • Davacı ile davalının adı, soyadı ve adres bilgileri,
    • Davacıya ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası,
    • Varsa tarafların kanuni temsilcilerinin ve davacı vekilinin adı, soyadı ve adres bilgileri,
    • Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin davalarda, dava konusunun değeri,
    • Davacının iddiasının dayanağı olan tüm vakıaların sıra numarası altında açık bir özeti,
    • İddia edilen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceği hususu,
    • Davaya konu olaya ilişkin dayanılan hukuki sebepler,
    • Dilekçenin son kısmında açık bir şekilde talep sonucu,
    • Davacının, eğer varsa kanuni temsilcisinin ya da vekilinin imzası,

    bulunmalıdır. Ayrıca dava dilekçesinde yalın ve anlaşılır bir dil kullanılmalı, tam olarak neyin talep olunduğu doğru bir şekilde açıklanmalıdır. Bununla birlikte davayı ispat için yeterli delil ve tanık bilgilerine de yer verilmelidir. Detaylı bilgi için ofisimizden hukuki destek talebinde bulunabilirsiniz.

    Görevli ve yetkili mahkeme

    Görevli mahkeme, 4787 sayılı yasanın 4. maddesi uyarınca aile mahkemesidir. Ayrıca Türk Medeni Kanunu 177. maddesi uyarınca boşanmadan sonra açılacak nafaka davalarında nafaka alacaklısının yerleşim yeri mahkemesi yetkilidir.

    Nafakanın artırılması dilekçesi avukatı istanbul

    Nafakanın artırılması dilekçesi ve nafaka davaları ile ilgili tüm hukuki destek talepleriniz ile ilgili olarak 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi’ne ulaşabilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki