Ceza İstinaf Dilekçesi

Ceza İstinaf Dilekçesi
Dilekçeler
Ceza İstinaf Dilekçesi
Ceza İstinaf Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Ceza istinaf dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde ceza mahkemelerinden verilen kararlara karşı ceza istinaf dilekçesi hakkında açıklamalara yer vereceğiz. İstinaf, ilk derece mahkemesi tarafından verilen son kararlara karşı gidilebilen olağan bir kanun yoludur.

    Yasa uyarınca istinaf başvurusu, hükmün açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde;

    • Hükmü veren mahkemeye bir dilekçe verilmesi,
    • Veya mahkeme zabıt katibine bir beyanda bulunulması,

    suretiyle yapılır. Hükmün, istinaf yoluna başvurma hakkı olanların yokluğunda açıklanmış olması halinde başvuru süresi tebliğ tarihinden başlayacaktır.

    Başvurunun beyan üzerine yapılması ile bu beyan tutanağa geçirilerek tutanak hakime onaylattırılır. CMK 275. maddesi uyarınca bu şekilde süresi içinde yapılan istinaf başvurusu, verilen hükmün kesinleşmesini engeller.

    • Sanığın,
    • Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca katılan sıfatını almış olanların,
    • Katılma talebi karara bağlanmamış, reddedilmiş ya da katılan sıfatını alabilecek surette suçtan zarar görmüş olanların,

    istinaf başvurusuna dair verecekleri dilekçe ya da beyanında, başvuruya ilişkin nedenlerin gösterilmemesi, itiraz incelemesinin yapılmasına engel değildir.

    Hangi mahkeme kararlarına karşı istinaf yoluna başvurulabilir?

    İlk derece mahkemelerinden verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulabilir. Bununla birlikte, on beş yıl ve daha fazla süreli hapis cezalarına hükümler, bölge adliye mahkemesi tarafından re’sen incelenir.

    Hükümden evvel verilip de hükme esas teşkil eden ya da başkaca kanun yolu öngörülmemiş mahkeme kararlarına karşı da hükümle birlikte istinaf yoluna başvurulabilmektedir.

    Hangi mahkeme kararlarına karşı istinaf yoluna başvurulamayacaktır?

    CMK 272. maddesi uyarınca;

    a) Hapis cezasından para cezasına çevrilen adli para cezaları hariç, sonuç olarak belirlenen para cezasının üç bin Türk Lirasına kadar olması durumunda (3.000 Türk Lirası dahil) adli para cezasına mahkumiyet hükümlerine,

    b) Üst sınırı beş yüz günü geçmeyen adli para cezasını gerektiren suçlar nedeni ile verilen beraat hükümlerine,

    c) Kanunlarda kesin olduğu yazılı bulunan hükümlere,

    karşı istinaf yoluna başvurulamayacaktır. Bu suretle verilen hükümler tekerrüre esas olmaz.

    Ceza istinaf dilekçesi avukatı istanbul

    Hukuk ofisimiz, ceza istinaf dilekçesi avukatı istanbul, ceza istinaf dilekçesi yazma, yazdırma konularında hizmetler vermekte olup detaylı bilgi için Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi 08504201155 numaralı iletişim hattından ofisimize ulaşabilirsiniz.

     

    Önceki
    Sonraki