Üsküdar Boşanma Avukatı

Üsküdar Boşanma Avukatı
Aile Hukuku
Üsküdar Boşanma Avukatı

Üsküdar boşanma avukatı

Yazımız içeriğinde Üsküdar boşanma avukatı, boşanma çeşitleri ile anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davaları hakkında merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız.

Anlaşmalı boşanma davaları

Anlaşmalı boşanma davaları, boşanmaya karar veren tarafların başvuracağı ilk yol olmalıdır. Bunun nedeni, anlaşmalı boşanma davalarının boşanma sürecini seri, pratik ve ekonomik şekilde sonuçlandırmadaki katkısı olarak gösterilebilir.

Anlaşmalı boşanma davaları, taraflarca ortaklaşa belirlenecek herhangi bir aile mahkemesinde açılabilir. Bu nedenle boşanmanın taraflarının, tercihen bir avukatın da yardımını alarak anlaşmalı boşanma protokolünün hazırlanması ile birlikte bir boşanma davası dilekçesi ile mahkemeye başvurmalıdır.

“Tercihen bir avukatın yardımının alınması” tabirinden, bu sürecin avukat aracılığı ile takibinin zorunlu olmadığı anlaşılmalıdır. Bununla birlikte, çoğunlukla bu denli önemli ve ciddi bir konuda hataya düşmek istemeyen eşler, aile hukuku alanında faaliyet gösteren bir boşanma avukatından da yardım alabilecektir.

Bu aşamada anlaşmalı boşanma davası ne kadar sürer sorusuna da cevap verilmesi gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma davaları çok büyük oranla tek celsede sonuçlandırılmaktadır. Ne kadar süreceği ise davanın görüleceği mahkemenin iş yüküne ve yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Bunun yanında boşanman kararının kesinleşmesi dahil bir ile üç aylık bir süreden söz etmek yanlış olmayacaktır.

Boşanmada çekişmeli boşanma davaları

Çekişmeli boşanma davalarında avukatın önemi daha fazla hissedilmektedir. Bunun sebebi, boşanmaya karar verilebilmesi için açılan davada boşanmaya neden olarak gösterilen sebep ya da sebeplerin ispatlanması zorunluluğudur.

Çekişmeli boşanma davaları, adından da anlaşılabileceği üzere boşanmanın taraflarının boşanmaya dair hususlarda anlaşamaması halinde görülen davalardır. Anlaşılamayan bu konular genel olarak çocukların velayeti, ödenecek nafaka, tazminat miktarı gibi konular açısından kendisini gösterir.

Çekişmeli boşanma davasında süreç de anlaşmalı boşanmaya oranla uzun süreceğinden boşanmanın tarafları açısından ödenecek vekalet ücreti ve yapılacak masraflar anlamında da biraz daha yıpratıcı olabilecektir.

Çekişmeli boşanma süreci, genelde tarafların nasıl boşanacağına karar verme aşamasında boşanmaya dair hususlarda anlaşamaması ile ortaya çıkar. Bu nedenle her iki taraf da genelde bir avukatın yardımını alarak bu süreci lehine sonuçlandırmayı ister.

Boşanma sebepleri, velayet, nafaka, tazminat miktarı, tedbir talepleri ile ilgili konularda detaylı bilgi almak için lütfen hukuk ofisimizle iletişime geçiniz.

Üsküdar boşanma avukatı ile ilgili nasıl hukuki destek alabilirim?

Ofisimiz Üsküdar boşanma avukatı ve aile hukuku, velayet, nafaka, tazminat, mal paylaşımı davalarında hizmetler vermekte olup 08504201155 numaralı hattımızdan Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Önceki
Sonraki