Şufa Davası Dilekçesi

Şufa Davası Dilekçesi
Dilekçeler
Şufa Davası Dilekçesi
Şufa Davası Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Şufa davası dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde şufa davası dilekçesi hakkında bilgilere yer vereceğiz. Önalım hakkı olarak da isimlendirilen şufa hakkında Medeni Kanunumuz 732 ve devamı maddelerinde yer verilmiştir. Yasada bu hak çok açık bir şekilde tarif edilerek paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen yahut kısmen üçüncü kişiye satması durumunda, diğer paydaşların önalım hakkını kullanabilecekleri açıklanmıştır.

    Şufa hakkı kullanımının şartları nelerdir?

    Cebri artırmayla satışlar söz konusu olduğunda yasa uyarınca önalım hakkının kullanılması mümkün değildir. Önalım hakkından feragat söz konusu olduğunda feragatin resmi şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekmektedir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tabidir ve satıştan önce ya da sonra yapılması mümkündür.

    Yapılan satış, alıcı yahut satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığı ile bildirilir.

    Şufa hakkı ne zaman düşer?

    Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her halde satışın üzerinden iki yıl geçmesi ile düşer.

    Şufa hakkı nasıl kullanılır, şufa davası dilekçesi nasıl yazılır?

    Önalım hakkı, alıcıya karşı dava açılması suretiyle kullanılır. Bu nedenle dilekçe yazımında bir avukatın yardımının alınması tavsiye olunur. Önalım hakkı sahibi, adına payın tesciline karar verilmeden önce;

    • Satış bedeli ile,
    • Alıcıya düşen tapu giderlerini,
    • Hakim tarafından belirlenen süre içinde,
    • Hakimin belirleyeceği yere,

    nakden yatırmakla yükümlüdür.

    Sözleşmeden kaynaklanan önalım hakkı

    Tapu kütüğüne şerh verilen sözleşmeden kaynaklanan önalım hakkı, şerhte açıklanan sürede ve belirtilen şartlar uyarınca her malike karşı kullanılabilir. Tapu kütüğünde koşulların belirtilmemiş olması halinde taşınmazın üçüncü kişiye satışındaki koşullar esas alınır.

    Şerhin etkisi her durumda, şerhin verilmiş olduğu tarihin üzerinden on yıl geçmesi ile sona erer.

    Yasal önalım hakkının kullanılması ve vazgeçmeye ilişkin hükümler, sözleşmeden doğan önalım hakkında da uygulanır.

    Alım ve geri alım hakları

    Tapu kütüğüne şerh verilen alım ve geri alım hakları, şerhde açıklanan süre içerisinde her malike karşı kullanılabilir. Şerhin etkisi, her durumda, şerhin verildiği tarihin üzerinden on yıl geçmesi ile birlikte sona erer.

    Şufa davası dilekçesi avukatı istanbul

    Şufa davası dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki danışmanlık taleplerinizle ilgili olarak hukuk ofisimiz 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki