İstinaf Başvuru Dilekçesi

İstinaf Başvuru Dilekçesi
Dilekçeler
İstinaf Başvuru Dilekçesi
İstinaf Başvuru Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    İstinaf başvuru dilekçesi nedir?

    Yazımız içeriğinde hukuk mahkemelerinden verilen kararlara karşı istinaf başvuru dilekçesi hakkında açıklamalara yer vereceğiz. İstinaf, ilk derece mahkemesi tarafından verilen son kararlara karşı gidilebilen olağan bir kanun yoludur.

    İstinaf yoluna başvurulabilen kararlar nelerdir?

    İlk derece mahkemelerinin;

    a) Nihai kararları,

    b) İhtiyati tedbir ve ihtiyati haciz taleplerinin reddi kararları, karşı tarafın yüzüne karşı verilen ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararları, karşı tarafın yokluğunda verilen ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine verilen kararlar,

    şeklindeki kararlarına karşı istinaf yoluna başvurulabilir.

    Miktar veya değeri üç bin Türk Lirasını geçmeyen malvarlığı davalarına ilişkin kararlar kesindir. Bununla birlikte manevi tazminat davalarında verilen kararlara karşı, miktar ya da değerine bakılmaksızın istinaf yoluna başvurulabilir.

    Alacağın bir kısmının dava edilmiş olması halinde üç bin Türk Liralık kesinlik sınırı alacağın tamamına göre belirlenir.

    Alacağın tamamının dava edilmiş olması durumunda, kararda asıl talebinin kabul edilmeyen bölümü  üç bin Türk Lirasını geçmeyen taraf, istinaf yoluna başvuramaz.

    İlk derece mahkemelerinin diğer kanunlarda temyiz edilebileceği ya da haklarında Yargıtay’a başvurulabileceği belirtilmiş olup da bölge adliye mahkemelerinin görev alanına giren dava ve işlere ilişkin nihai kararlarına karşı, bölge adliye mahkemelerine başvurulabilir.

    İstinaf dilekçesinde neler bulunur, bulunması gerekenler nelerdir?

    İstinaf yoluna başvuru, bu yönde sunulacak bir dilekçe ile yapılır. İstinaf dilekçesinde;

    a) Başvuran taraf ile karşı tarafın davadaki sıfatları, adı ve soyadı, T.C kimlik numarası ve adresleri,

    b) Varsa tarafların kanuni temsilcisi ve vekillerinin adı, soyadı ve adresleri,

    c) Kararın hangi mahkeme tarafından verildiği ile karar tarihi ve sayısı,

    ç) Kararın başvuran tarafa tebliğ edildiği tarih,

    d) İstinaf başvurusuna konu kararın özeti,

    e) Başvuru sebepleri ile başvuru gerekçesi,

    f) Talep sonucu,

    g) Başvuran taraf ya da varsa kanuni temsilcisi yahut vekilinin imzası,

    şeklindeki unsurlar bulunur. Yasa uyarınca istinaf dilekçesi, başvuranın kimliği ve imzası ile, başvurulan karara karşı yeterli ölçüde kayıtları taşıması halinde, diğer hususlar bulunmasa dahi reddolunmayıp, HMK 355. maddesi çerçevesinde gerekli inceleme yapılır.

    İstinaf başvuru dilekçesi avukatı istanbul

    İstinaf başvuru dilekçesi avukatı istanbul ve tüm hukuki destek talepleriniz için iletişim numaramız 08504201155 olup iletişim numaramızı kullanarak hukuk ofisimize ulaşabilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki