Hakimin Reddi (Reddi Hakim) Dilekçesi

Hakimin Reddi (Reddi Hakim) Dilekçesi
Dilekçeler
Hakimin Reddi (Reddi Hakim) Dilekçesi
Hakimin Reddi (Reddi Hakim) Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Hakimin reddi (reddi hakim) dilekçesi nedir?

    Yazımızda ceza muhakemesi hukukunda hakimin reddi (reddi hakim) dilekçesi hakkında bilgiler vereceğiz. Hakimin davaya bakamayacağı haller CMK 22. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre hakimin;

    a) Suçtan kendisinin zarar görmüş olması,

    b) Sonradan ortadan kalksa dahi şüpheli, sanık ya da mağdur ile aralarında evlilik, vesayet veya kayyımlık ilişkisinin bulunması,

    c) Şüpheli, sanık ya da mağdurun kan veya kayın hısımlığından üst soy veya alt soyundan biri olması,

    d) Şüpheli, sanık ya da mağdur ile aralarında evlat edinme bağlantısının bulunması,

    e) Şüpheli, sanık ya da mağdur ile aralarında üçüncü derece dahil kan hısımlığı bulunması,

    f) Evlilik sona ermiş olsa bile, şüpheli, sanık ya da mağdur ile aralarında ikinci derece dahil kayın hısımlığı bulunması,

    g) Aynı davada Cumhuriyet savcılığı, adli kolluk görevi, şüpheli ya da sanık müdafiliği veya mağdur vekilliği yapmış olması,

    h) Aynı davada tanık ya da bilirkişi sıfatı ile dinlenmiş olması,

    durumunda hakimlik görevini yapamayacağı açıklanmıştır.

    Bir karar ya da hükme katılan hakim, yüksek görevli mahkemece bu hükme ilişkin olarak verilecek karar veya hükme katılamaz. Yine aynı işte soruşturma evresinde görev yapmış bulunan hakimin, kovuşturma evresinde görev yapamayacağı CMK 23. maddesinde açıkça ifade edilmiştir. Yargılamanın yenilenmesi durumunda da, önceki yargılamada görev yapan hakim, aynı işte görev alamayacaktır.

    Kimler hakimin reddi talebinde bulunabilir?

    Yasa uyarınca hakimin davaya bakamayacağı durumlar söz konusu olduğunda reddi talebinde bulunulabileceği gibi, tarafsızlığını şüpheye düşürebilecek diğer nedenlerden ötürü de hakimin reddi talebinde bulunulabilir.

    Cumhuriyet savcısı,

    • Şüpheli,
    • Sanık,
    • Veya bunların müdafii,
    • Katılan veya vekili,

    hakimin reddi talebinde bulunabilir.

    Hakimin reddi (reddi hakim) süresi nedir?

    Hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek nedenlerden ötürü bir hakimin reddi;

    İlk derece mahkemelerinde sanığın sorgusu başlayıncaya kadar,

    Duruşmalı işlerde bölge adliye mahkemelerinde inceleme raporu ve Yargıtay’da görevlendirilen üye ya da tetkik hakimi tarafından yazılmış olan rapor üyelere açıklanıncaya kadar,

    talep olunabilir. Diğer durumlarda, inceleme başlayıncaya kadar hakimin reddi talebinde bulunulabilir.

    Sonradan ortaya çıkan ya da öğrenilen nedenlere binaen duruşma veya inceleme bitinceye kadar da hakimin reddi talebinde bulunulabilir. Bununla birlikte bu talep, ret sebebinin öğrenildiği tarihten itibaren yedi gün içerisinde yapılmalıdır.

    Hakimin reddi (reddi hakim) dilekçesi usulü

    Hakimin reddi, mensup olduğu mahkemeye verilecek dilekçe ile veya bu hususta zabıt katibine bir tutanak düzenlenmesi için başvurulması suretiyle yapılır.

    Ret talebinde bulunan taraf, öğrendiği ret sebeplerinin tümünü bir defada açıklamak ve süresi içerisinde olguları ile birlikte ortaya koymakla yükümlüdür.

    Kendisi hakkında hakimin reddi talebinde bulunulan hakim, ret nedenleri hakkındaki görüşlerini yazılı olarak bildirir.

    Hakimin reddi (reddi hakim) dilekçesi avukatı istanbul

    Hakimin reddi (reddi hakim) dilekçesi avukatı istanbul ve diğer tüm hukuki konulardaki destek talepleriniz için 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan Heper Hukuk ve Danışmanlık Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki