Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi

Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi
Dilekçeler
Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi
Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi YAZDIRMAK İÇİN: 
Aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir. Yalnızca 3 adımda tüm dilekçelerinizi interaktif olarak yazdırabilir, dilekçeniz yazılırken izleyebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.
1

Formu doldurun ve sizinle iletişime geçilmesini bekleyin
2

Dilekçe yazdırma bedelini ödeyerek dilediğiniz gün ve saate randevunuzu alın
3

Randevu gün ve saatinde dilekçenizin yazılmasını bilgisayarınızın başından takip edebilir, gerekli ekleme ve düzeltmeleri yaptırabilir, tamamlandığında vereceğiniz onay ile dilekçenizin e-posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz

İletişim formunu doldurarak “Gönder” butonuna bastıktan sonra talebiniz bize ulaşır. Ofisimiz tarafından sizinle iletişime geçilerek, bilgilendirme ve ödeme aşamasının ardından vereceğiniz onay ve alacağınız randevu ile, dilediğiniz saatte, bilgisayarınızın başından hiç kalkmadan “Google Documents” sistemi kullanılarak Avukatlarımız ile interaktif ve karşılıklı şekilde dilekçenizin yazılmasını canlı olarak takip ve kontrol edebilirsiniz.

Aynı zamanda dilekçenizin yazıldığı esnada, gereken yerlere ekleme, çıkarma ve düzeltmeler yapılması konusunda uyarılarda bulunabilir, dilekçenizin tarafınızca onaylanması ile birlikte elektronik posta adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen başlamak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.







    Anlaşmalı boşanma dilekçesi

    Anlaşmalı boşanma dilekçesi anlaşmalı boşanma davalarının vazgeçilmez unsurudur. Anlaşmalı boşanmaya ilişkin protokolün anlaşmalı boşanmaya dair dava dilekçesi ile birlikte mahkemeye sunulması gerekmektedir.

    Dava dilekçelerinin hazırlanması hususunda bir avukatın yardımının alınması zorunluluğu bulunmamasına rağmen, hata yapmamak ve ileride telafisi imkansız zararların ortaya çıkmaması adına dava dilekçesinin hazırlanmasında bir avukatın yardımının alınması genelde tavsiye olunmaktadır.

    Anlaşmalı boşanma dilekçesinde olması gerekenler

    Dilekçe içeriğinde bulunması gerekenler, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununda açıkça düzenlenmiştir. Buna göre hazırlanarak mahkemeye sunulacak anlaşmalı boşanma dilekçesine ilişkin metin içeriğinde;

    • Dava dilekçesi hangi mahkemeye sunulacak ise mahkemenin adı,
    • Davacı ile davalı tarafın adı, soyadı ve adresleri,
    • Davacı tarafın T.C kimlik numarası,
    • Varsa tarafların kanuni temsilcileri ile davacı vekilinin adı, soyadı ve adresleri,
    • Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin davalarda, dava konusunun değeri,
    • Davacının iddiasının dayanağı olan tüm vakıaların sıra numarası altında açık özetleri,
    • İddia edilen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceği hususu,
    • Dayanılan hukuki sebepler,
    • Açık bir şekilde talep sonucu,
    • Davacının, varsa kanuni temsilcisinin veya vekilinin imzası

    şeklinde açıklamış olduğumuz içerikler bulunmalıdır. Hakim;

    • Mahkemenin adı,
    • Davanın konusu ve malvarlığı haklarına ilişkin davalarda, dava konusunun değeri,
    • Davacının iddiasının dayanağı olan bütün vakıaların sıra numarası altında açık özetleri,
    • İddia edilen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceği,
    • Dayanılan hukuki sebepler,

    konularında eksiklik bulunması durumunda davacı tarafa bu eksikleri tamamlaması için bir haftalık kesin süre verir. Verilen süre içerisinde eksikliğin tamamlanmaması halinde dava açılmamış sayılır.

    Anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl yazılır?

    Anlaşmalı boşanma dilekçesi nasıl yazılır ve nasıl doldurulur sorusunun cevabı, boşanma aşamasındaki pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Öncelikle boşanma davaları açısından yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri ya da dava açılmadan evvel son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir. Boşanma davaları için davaya bakmaya görevli mahkeme ise aile mahkemeleridir.

    Bu husus, 4787 sayılı yasada, aile hukukundan kaynaklanan dava ve işler ile aile hukukuna ilişkin yabancı mahkeme kararlarının tanıma ve tenfizi ile ilgili işlerin aile mahkemeleri tarafından görüleceği şeklinde düzenlenmiştir.

    Anlaşmalı boşanmaya ilişkin dava dilekçesi, taraflar arasındaki boşanmaya dayanak teşkil edeceğinden dikkatle hazırlanmalıdır. Boşanma veya ayrılığın fer’i neticelerine ilişkin anlaşmalar, hakim tarafından onaylanmadıkça geçerli olmaz.

    Bu nedenle dava dilekçesinde bulunması zorunlu unsurlar unutulmamalı, herhangi bir şekilde zaman kaybına neden olabilecek bir eksiklikten kaçınılmalıdır. Tüm dava dilekçelerinde olması gerektiği gibi yalın ve anlaşılır bir dil kullanılmalı, kelimeler özenle seçilmelidir.

    Anlaşmalı boşanma dilekçesi avukatı istanbul

    Anlaşmalı boşanma dilekçesi avukatı istanbul ve anlaşmalı boşanma dilekçesi hazırlanması, doldurulması ile aile hukukundan kaynaklanan tüm talepleriniz için 08504201155 numaralı iletişim hattımızdan hukuk ofisimizle iletişime geçebilir, taleplerinizi iletebilirsiniz.

    Önceki
    Sonraki